Fenerbahçemiz Ziraat Türkiye Kupası Finalinde T.M. Akhisarspor Karşısında

Fenerbahçemiz Ziraat Türkiye Kupası Finalinde T.M. Akhisarspor Karşısında

Fenerbahçemiz, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile 10 Mayıs Perşembe günü saat 20:30’da Diyarbakır Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. ATV ekranlarından naklen yayınlanacak olan bu müsabakayı Cüneyt Çakır yönetecek.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1962-1963'ten itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-1981 sezonu itibarıyla Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başladı. Organizasyonun adı 1992-1993 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi.

Fenerbahçemiz 17. kez finalde

Fenerbahçemiz, kupada geride kalan 55 sezonda 16 kez finale çıkmayı başardı. Fenerbahçe, kupada son şampiyonluğunu Aykut Kocaman yönetiminde 2012-2013 sezonunda Trabzonspor karşısında elde etmişti.

Kupayı 6 kez kazandı

Fenerbahçemiz, Türkiye Kupası tarihinde 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Takımımız; 1967-1968, 1973-1974, 1978-1979, 1982-1983, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında kupayı müzesine getirdi.

Kupada 18 maçlık yenilmezlik serisi

Fenerbahçemiz, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı son 18 maçı da kaybetmedi. Takımımız, kupadaki son yenilgisini sahasında 30 Kasım 2016'da Gençlerbirliği karşısında almıştı. Daha sonraki 18 maçta biri hükmen olmak üzere 13 galibiyet, 5 beraberlik yaşayan Fenerbahçemiz, geçen sezon yarı finalde iki maçta da yenişemediği Medipol Başakşehir'e penaltılar sonucu elenmişti.

Namağlup finale

Takımımız bu sezon kupa yolculuğuna 5. turdan başladı. Bu turda Adana Demirspor'u 6-0 ve 4-1'lik sonuçlarla eleyen ekibimiz, son 16 turunda eşleştiği İstanbulspor'u da 2-0 ve 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.  Çeyrek Finalde Akın Çorap Giresunspor'u 2 maçta da 2-1 yenen Fenerbahçemiz adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde Beşiktaş’la eşleşen Takımımız, ilk maçı deplasmanda 2-2 eşitlikle tamamladı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynana rövanş maçı, yaşanan olaylar nedeniyle tatil edildi. TFF tarafından kaldığı yerden seyircisiz olarak devam etmesine karar verilen derbiye rakibin çıkmaması nedeniyle maç bu kez iptal edildi. Bunun üzerine TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçına çıkmayan Beşiktaş'ı hükmen mağlup sayarak, karşılaşmayı Fenerbahçe lehine 3-0 hükmen sonuçlandırdı.

Finali Cüneyt Çakır yönetecek

Ziraat Türkiye Kupası final maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi Barış Şimşek olacak.

Akhisarspor ilk kez finalde

Teleset Mobilya Akhisarspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası finalinde mücadele edecek. 4. turdan itibaren kupada yer alan Ege temsilcisi, bu sezon sırasıyla Anagold 24 Erzincanspor, Ankara Demirspor, Boluspor ve Kayserispor'u eledikten sonra yarı finale çıktı. Yarı finalde de Galatasaray'ı eleyen Teleset Mobilya Akhisarspor adını finale yazdırdı.

Kupanın iki finalisti bugüne kadar tamamı ligde olmak üzere 12 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların altısını Fenerbahçe, beşini Teleset Mobilya Akhisarspor kazanırken bir müsabaka da berabere bitti. Fenerbahçe'nin 23 golüne Teleset Mobilya Akhisarspor 16 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe Doğuş - İstanbul BBSK Maçının Bilet Satışı Başladı

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımızın 11 Mayıs Cuma günü 16:00’da İstanbul BBSK ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynayacağı Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 30. hafta maçının bilet satışı başladı.

Karşılaşmanın biletlerine ilişkin detaylı satış planı şu şekildedir:

8 Mayıs Salı: Kongre üyeleri (Limit 5 bilet), Taraftar Kart (Limit 3 bilet), Fenercell kullanıcıları (Limit 2 bilet)
9 Mayıs Çarşamba  – Genel satış

İstanbul BBSK maçı bilet fiyatları (Mobilet hizmet bedeli dahil):

Saha içi A-D-G sırası 500 TL yemek dahil (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Saha içi B-E-H sıraları 450 TL yemek dahil
Saha içi C-F-J sıraları 400 TL yemek dahil
346 (Açık Loca): 165 TL yemek dahil
Kat 1 – 110 TL (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Kat 2 – 100 TL (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Kat 3 – 75 TL (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Kat 4 – 55 TL (kombineler dolayısıyla tükenmiştir)
Kat 5 – 35 TL
Kat 6 – 25 TL
Kat 7 – 20 TL

Önemli Not: Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı’nın Turkish Airlines Euroleague ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi maçlarının biletleri artık Mobilet üzerinden satılıyor. Mobilet, iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra mobilet.com üzerinden hizmet sunmaktadır.

Bilet satış bağlantısı: https://www.mobilet.com/event/fenerbahce-dogus-istanbul-bbsk-1656-6b68

• Lokalimiz